Achtergrond


Zo’n 27 jaar geleden ben ik geboren in het dorpje Eemnes aan de rand van ‘t Gooi. Door stage ben ik in 2009 terecht gekomen in de mooie stad Deventer waar ik nu nog altijd met veel plezier woon. Studeren deed ik in Utrecht aan de Hogeschool van Communicatie en Journalistiek, daar deed ik de opleiding Bedrijfscommunicatie, met als minor Fotojournalistiek.

Liefde voor beeld
Mijn liefde voor beeld en vormgeving, ontstond aan het eind van mijn middelbare school. Naast mijn Havo deed ik een duo jaar aan de Hogeschool van de Kunsten in Utrecht. Daar heb ik leren kijken, voelen en beleven wat vormen en lijnen doen. Op de Hogeschool van de kunsten leerde ik niet alleen tekenen, schilderen, boetseren en naaien, maar ook het maken van films en foto’s was een belangrijk onderdeel. Een nieuwe hobby is hier voor mij ontstaan, fotografie!

Ondernemend
Van een leuke hobby groeide dit al snel uit naar werk. In het tweede jaar van mijn studie ben ik mijn bedrijf SanneMedia gestart. In het begin hield ik mij vooral bezig met het maken van portretfoto’s op zakelijk en prive-gebied. Later breidde dit zich uit tot het maken van grotere (bruids- en event-) reportages. Naast fotografie heb ik direct alles wat ik tijdens mijn opleiding leerde in de praktijk kunnen brengen. Zo ondersteunde ik bedrijven bij het opzetten van beurzen, hun social media, websites en schreef ik teksten voor verschillende lokale bladen en websites.

Kans
Tijdens een fotografieklus op de Zwarte Cross, kwam ik in gesprek met de directeur van 100% NL en Radio 10. Ik vertelde hem over mijn bedrijfje en hij vertelde op zijn beurt dat zij op zoek waren naar iemand die hun online afdeling naar een hoger niveau wilde tillen. Die kans heb ik natuurlijk niet laten schieten. Ruim drie jaar ben ik werkzaam geweest als online coördinator bij 100% NL & Radio 10. In de jaren dat ik hier werkte heb ik vooral veel geleerd over de online- en radiowereld. Ik heb gezorgd voor meer inzicht in de online cijfers. Daarnaast heb ik ervoor gezorgd dat de websites niet alleen een mooi middels is om het contact met de luisteraars te verlengen, maar ook dat de website ingezet kon worden als verkooptool. Mijn dagen werden verder gevuld met het ontwikkelen van de juiste content voor op de website en op Social Media en luisteraars acties.

Als huisfotograaf zorgde ik voor het beeld bij de radio uitzendingen, zowel in de studio als tijdens evenementen. Ik kwam hierdoor op veel leuke plekken en heb hierdoor veel bekende koppen mogen fotograferen.

Een volgende stap 
Hierna heb ik de overstap gemaakt naar Buro Bolder. Een klein opstartend reclamebureau waar ik als aan de slag ging als marketing & communicatie specialist. Voor mij een mooie uitdaging om mij niet alleen meer bezig te houden met online communicatie, maar ook te leren kijken naar strategie, positionering en offline communicatie. Samen hebben we Buro Bolder weten uit te bouwen tot een gevestigd bedrijf in Deventer. Ik had een aantal eigen opdrachtgevers en deze ondersteunde ik bij het opzetten en uitrollen van hun marketing & communicatieplan.

Reizen
Door de jaren heen heb ik al heel wat mooie kleinere reizen gemaakt. Zo ben ik in New York, Boston, Maleisië geweest en heb ik het grootste gedeelte van Oost-Europa wel gezien. Maar nog niet eerder heb ik mijzelf de tijd gegund om echt te reizen. In 2015 heb ik de stap gezet en ben ik, samen met mijn vriend, drie maanden gaan reizen door Zuid-Oost Azië, Australië en Fiji. Een prachtige reis om nooit te vergeten!